Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Wegetariańskie spaghetti bolognese pojawiło się w naszej kuchni dopiero wtedy, gdy nauczyłam się odpowiednio obchodzić z tofu. Sos wychodzi bardzo aromatyczny. Pokochałam ten przepis i wegetariańskie spaghetti w takim wydaniu bardzo często się u nas pojawia.
![](/img/containers/pliki/przepisy/vege-spaghetti-bolognese/48ca1904e5d261c8f3510c6da6a17702.JPG/08748978efc3e437aea4d0b886d8e77b.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/vege-spaghetti-bolognese/9aae3139fe75e4c66c9cfb71dca0965e.JPG/32dcab3c2d4c5540afb344e331c3f4b6.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/vege-spaghetti-bolognese/cf3e1deaa5d3f32ae5a3caf99ae728ee.JPG/3d4093146f3fe90fc799bec2264eef28.webp)
Podstawą tradycyjnego sosu bolognese jest właśnie aromatyczna wołowina opatulona pomidorowym sosem i mnóstwem przypraw. Natomiast jeżeli chodzi o wegetariańskie spaghetti bolognese, to najważniejsze jest przygotować tofu tak aby było perfekcyjnie doprawione: wyraźne w smaku i apetycznie chrupiące.
Wegetariańskie spaghetti bolognese
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.