Pieczone ziemniaki z kalafiorem

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 40 minut
Liczba porcji 4
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Styczeń to miesiąc pieczonych warzyw. Uwielbiam do naczynia żaroodpornego powrzucać warzywa, odpowiednio je doprawić i wstawić do piekarnika. Zalet jest kilka: obiad robi się sam, w domu fajnie pachnie i mam czas na poleżenie na kanapie (dobra, to ostatnie to jakiś przebłysk moich marzeń :P )

Ziemniaki, kalafior, przyprawy i parmezan. Oczywiście też odrobina oliwy i całość wędruje do piekarnika.

Pieczone ziemniaki z kalafiorem
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
EM
Ewa Mq
To czosnek niedzwiedzi jest w ząbkach?
AG
Andrzej Gronski
To są zielone listki zbiera się na wiosnę
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.