Gnocchi w ziołach

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

W poszukiwaniu pomysłu na szybki obiad, który jednocześnie zadba o moje zmysły i sprawi, że poczuję się błogo i przytulnie doznałam olśnienia! Tak prosty sposób i tak szybki, a w ostatnim czasie przeze mnie zapomniany. Czasami tak właśnie jest, że najprostsze rozwiązania gdzieś nam umykają. Dzisiaj przedstawiam Ci przepis składający się z kilku prostych składników. Dosłownie w przeciągu kilku minut w Twojej kuchni zaczną się unosić niebiańskie aromaty.

Przepis powstał we współpracy z Eleplantem – wegańskim odpowiednikiem masła.

Eleplant – Wegańska odpowiedź na masło

W ostatnich latach coraz częściej podkreśla się zalety ograniczenia spożycia tłuszczów zwierzęcych w codziennej diecie. Coraz więcej osób uważa, że zdrowsze wybory żywieniowe przekładają się nie tylko na lepszy stan zdrowia, ale także na etyczne i środowiskowe korzyści. W odpowiedzi na rosnącą świadomość konsumentów oraz z chęci zaspokojenia ich potrzeb, na rynku pojawiają się nowe produkty bazujące na składnikach roślinnych.

Dzięki tej zmianie, kuchnie na całym świecie stają się bardziej zróżnicowane. Nowe smaki, tekstury i rozwiązania kulinarnie wzbogacają nasze doświadczenia kulinarne. Wśród tych innowacji jedno z najnowszych odkryć to Eleplant - wegański odpowiednik masła.

Eleplant to produkt, który zachowuje kremową konsystencję i bogaty smak tradycyjnego masła, ale jest w 100% pozbawiony składników pochodzenia zwierzęcego. Dla wielu, to idealne połączenie smaku i zdrowia.

Elaplanta kupicie w Kauflandzie, hipermarketach Auchan i Carrefour, Delikatesach Centrum i wielu innych dobrych sklepach.

Eleplant – prosty skład

Eleplant wyróżnia się unikalnym składem. To produkt, który w składzie nie posiada oleju palmowego ani tłuszczów pochodzenia zwierzęcego. Mimo w pełni roślinnego składu, Eleplant zachowuje kremową konsystencję i bogaty smak.

Jednym z największych atutów Eleplanta jest jego wszechstronność. Doskonale sprawdza się w pieczeniu, smażeniu oraz gotowaniu, co czyni go nieodzownym elementem wegańskiej kuchni. To produkt, który łączy w sobie zdrowie, smak i ekologię, stanowiąc doskonałą alternatywę dla tradycyjnych tłuszczów.

Gnocchi w ziołach
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
M
moor
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.