Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Szybka i niebanalna propozycja na śniadanie. Dzisiaj światowo: Jajka po parysku!:) Jeżeli ktoś z Was ma słabość do idealnie lejącego się żółtka... to pomysł na śniadanie już jest :) Nadziane bułeczki wystarczy ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiec przez 20 minut i śniadanie będzie gotowe.
PS Ja lubię jeszcze dodać podsmażonej cebulki i plasterek mozarelli. Tutaj tylko od Was zależy, co włożycie do środka bułki! Nie zapomnijcie tylko o jajku :)
Składniki
Przygotowanie
Wziąć tyle bułek ile jaj - każdą bułkę obkroić z wierzchu, ze spodu i z boku, a środek wydrążyć nadająć jej kształt miseczki - mieć przygotowane puree z pomidorów, trochę szynki gotowanej, trufli drobno usiekanych. W miejsce wydrążone włożyć łyżeczkę pomidorów, łyżeczkę szynki i trufli, wpuścić ostrożnie całe, surowe jajko, które z wierzchu znów posypać usiekaną szynką i truflami, na wierzch posypać jeszcze troszkę parmezanu i bułeczki. Następnie wszystkie te grzanki ułożyć na półmisku masłem wysmarowanym, a polawszy masłem, wstawić do pieca. Podać rumiane na stół.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.