
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Propozycja na śniadanie: Jajka w białym sosie. 15 minut i gotowe :) Przepis z 1904r.

Kto nie lubi jajek na śniadanie? No właśnie. Z jajek można wyczarować różne cuda, ale często okazuje się, że najlepsze są te najprostsze przepisy. Przed Wami jajka w białym sosie.
Jajka w białym sosie
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
W rondelku zasmażyć na biało kawałek masła z łyżeczką mąki, wlać szklankę śmietanki lub mleka, dodać soli, pieprzu, soku z 1/2 cytryny i siekanej zielonej pietruszki - zagotować, potem 1 żółtko rozbić z mlekiem, wlać w sos, w który włożyc 4 całe jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrajane w ćwiartki lub połówki.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.