Kaszka manna

Według przepisu z 1904 r.

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 15 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Smak dzieciństwa :-) Przyznajcie się, kiedy ostatni raz sprawiliście sobie dobrą kaszkę manną? Uwielbiam <3

Kaszka manna
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1904 roku

Na 2 kwarty wody wrzącej wsypać kwaterkę kaszki, dodać mały kawałek cynamonu, szczyptę soli, rozgotować, a gdyby się okazało za gęstą, rozprowadzić wodą. Oddzielnie w garnuszku rozbić 3 żółtka z kilkoma łyżkami zupy przestudzonej, wlać w wazę, cynamon wyjąć a kto lubi może zupę nieco osłodzić. Zupę tę można również gotować na mleku.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.