
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Smak dzieciństwa :-) Przyznajcie się, kiedy ostatni raz sprawiliście sobie dobrą kaszkę manną? Uwielbiam <3


Kaszka manna
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Na 2 kwarty wody wrzącej wsypać kwaterkę kaszki, dodać mały kawałek cynamonu, szczyptę soli, rozgotować, a gdyby się okazało za gęstą, rozprowadzić wodą. Oddzielnie w garnuszku rozbić 3 żółtka z kilkoma łyżkami zupy przestudzonej, wlać w wazę, cynamon wyjąć a kto lubi może zupę nieco osłodzić. Zupę tę można również gotować na mleku.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.