
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kruche ciasteczka idealne do kawy, czy herbaty. Zawsze kojarzą mi się z okresem przedświątecznym i mimo, iż na święta robimy pierniczki, to te małe cudeńka też są idealne i przesmaczne! A, że święta tuż tuż i wszędzie zaczyna się wielkie dekorowanie światełkami i lada moment zaczną rozbrzmiewać świąteczne „ Last Christmas”, to zachęcam więc i Was do upieczenia ich :) , gdyż jest to banalnie proste, a mała zmiana pozwoliła mi na to, iż są o wiele bardziej smaczne! Mam nadzieję, że i Wam zasmakują (u mnie zniknęły w mig). Czekam na wasze opinie !


Są banalnie proste, a mała zmiana pozwoliła mi na to, iż są o wiele bardziej smaczne! Mam nadzieję, że i Wam zasmakują <u mnie zniknęły w mig > Czekam na wasze opinie :) Z podanych proporcji wychodzi ok.35 ciastek.
Składniki
Przygotowanie
Ciasto cukrowe kruche 12 dkg niesłonego masła utrzeć na pianę, wsypać 1/2 kg mąki, 35 dkg cukru, wbić 2 całe jaja i wyrabiać dobrze na stolnicy. Potem rozwałkować cienko, wycinać gwiazdki lub inne figury blaszanemi foremkami, układać na blasze wysmarowanej masłem, posmarować jajkiem, obsypać siekanemi migdałami z cukrem i upiewc w piecu na jasnozłoty kolor.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.