Makaron z tuńczykiem, czarnymi oliwkami, sosem pomidorowym i z przysłowiową "wisienką na torcie" czyli anchois! Do tego całość posypana parmezanem. Uwierz mi, że polubisz taki makaron.

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Tym razem w kuchni rządzi Bartek i jest to jedno z lepszych i bardziej popisowych dań w jego wykonaniu

przepis na makaron z tuńczykiem

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ten makaron przygotujesz w zaledwie 15 minut! :)

przepis spaghetti z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Składniki

  • Parmezan do podania
  • 1 puszka pomidorów
  • Sól, pieprz do doprawienia
  • 1 papryczka peperoncini
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 szt czarnych oliwek
  • 5 filetów anchois
  • 1 szt cebuli
  • 1 puszka tuńczyka
  • 150 g makaronu

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Na dużej patelni, na odrobinie oleju, podsmaż do złocistego koloru drobno pokrojoną cebulkę. Dodaj do niej posiekaną, jedną papryczkę chilli peperoncini i czosnek pokrojony w plasterki. Po chwili podsmażania dodaj pomidory z puszki, tuńczyka, kilka filecików anchois i oliwki pokrojone w plasterki.
  3. Wymieszaj sos, podgotuj przez chwilę i dodaj ugotowany makaron al dente. Skrop całość 2 łyżkami oliwy z oliwek. Podawaj z parmezanem i anchois.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko