Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Spaghetti bolognese jest daniem, które z jednej strony szybko przygotujesz, a z drugiej strony będzie Ci tak smakowało, że zastanowisz się nad dokładką :) Dzięki temu, że do spaghetti bolognese dodasz odrobinę czerwonego wina, czosnku, garść świeżej bazylii, to danie będzie niezwykle aromatyczne. Włoskie receptury opierają się zazwyczaj na prostocie: kilka składników, odpowiednie ich potraktowanie i na talerzu ląduje cudo, któremu trudno się oprzeć.
To spaghetti bolognese bardzo przypomina to, które spróbowaliśmy kilka lat temu w samej Bolonii. Zaufaj po prostu, że jest genialne :) Z podanych proporcji wyjdzie obiad dla 6 osób.
Składniki
Przygotowanie
Heat oil and in it brown onion and garlic and meat, add tomato paste and cook for a further five minutes before adding pepper, salt, bay leaf, water and wine. Cover and allow to cook slowly for one hour, stirring from time to time ; remove bay leaf and cook a few minutes longer before serving with spaghetti.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.