![](/img/containers/pliki/przepisy/najlepsze-spaghetti-pasta-bolognese/8e6e25329802196314aafb6e133a8302.jpg/171466fdab956d443c5d187a05ebbfa6.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Spaghetti bolognese jest daniem, które z jednej strony szybko przygotujesz, a z drugiej strony będzie Ci tak smakowało, że zastanowisz się nad dokładką :) Dzięki temu, że do spaghetti bolognese dodasz odrobinę czerwonego wina, czosnku, garść świeżej bazylii, to danie będzie niezwykle aromatyczne. Włoskie receptury opierają się zazwyczaj na prostocie: kilka składników, odpowiednie ich potraktowanie i na talerzu ląduje cudo, któremu trudno się oprzeć.
![](/img/containers/pliki/przepisy/najlepsze-spaghetti-pasta-bolognese/d685a89fd459712f3ed22d60fef31444.jpg/217e36be00fcd621db86be09b9280fd2.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/najlepsze-spaghetti-pasta-bolognese/431405cfeb495f19eb7f29880d51de50.jpg/505185de91c63a816b0c486d5fd893e8.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/najlepsze-spaghetti-pasta-bolognese/aa1c53bf54a896db769ab5378b900968.jpg/61d4807288041ced2ee171cd69b1d689.webp)
To spaghetti bolognese bardzo przypomina to, które spróbowaliśmy kilka lat temu w samej Bolonii. Zaufaj po prostu, że jest genialne :) Z podanych proporcji wyjdzie obiad dla 6 osób.
Składniki
Przygotowanie
Heat oil and in it brown onion and garlic and meat, add tomato paste and cook for a further five minutes before adding pepper, salt, bay leaf, water and wine. Cover and allow to cook slowly for one hour, stirring from time to time ; remove bay leaf and cook a few minutes longer before serving with spaghetti.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.