Typ dania
                                
                            
                        
                        
                            
                                Rodzaj kuchni
                                
                            
                        
                    
                            Przepis z kolekcji
                            
                        
                    
                    
                        
                            Składniki
                            
                        
                    
                
                    
    
    
Reklama
                
            
                Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Rustykalna tarta z jabłkami jest wyjątkowym wypiekiem, ponieważ im ma więcej niedoskonałości i nierówności tym jest ładniejsze. Robi się je wyjątkowo szybko. Jest to jedno z moich ulubionych ciast.
        
    
        
            
        
    
        
            
        
    
Aby ciasto było idealnie kruche i delikatnie należy je przed nałożeniem jabłek odpowiednio zabezpieczyć. Obsyp ciasto odrobiną mąki wymieszanej z cukrem i dopiero wtedy wykładaj jabłka.
Jeżeli chcesz aby brzegi ciasta były złocistego koloru, to możesz posmarować je roztrzepanym żółtkiem.
Rustykalna tarta z jabłkami
    Porcji
                Składniki
            Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
        
    
        
        Reklama
    
    Przygotowanie
                
                
                
                
                
                
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.