
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Rustykalna tarta z jabłkami jest wyjątkowym wypiekiem, ponieważ im ma więcej niedoskonałości i nierówności tym jest ładniejsze. Robi się je wyjątkowo szybko. Jest to jedno z moich ulubionych ciast.



Aby ciasto było idealnie kruche i delikatnie należy je przed nałożeniem jabłek odpowiednio zabezpieczyć. Obsyp ciasto odrobiną mąki wymieszanej z cukrem i dopiero wtedy wykładaj jabłka.
Jeżeli chcesz aby brzegi ciasta były złocistego koloru, to możesz posmarować je roztrzepanym żółtkiem.
Rustykalna tarta z jabłkami
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.