Salsa Verde czyli idealny sos do burgera

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 20
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Już raz wspomniałam, że zakochałam się w kursie kulinarnym z Massimo Bottura – właściciela i szefa kuchni obecnie najlepszej restauracji na świecie. Pokazywałam moją interpretację burgera i uzupełnieniem, a bardziej dopełnieniem jest salsa verde, czyli zielony sos, który cudownie podkreśla smak mięsa.

Niech Cię nie wystraszy dodatek anchois, jest on praktycznie niezauważalny ale bardzo znaczący. Dzięki anchois sos nabiera charakteru, jest wyrazisty i dorównuje smakowi mięsa. Na blogu znajdziesz również przepis na bułki, ekspresowy wypiek. Na wypadek gdybyś skusiła się na przygotowanie burgera od samego początku do ostatniego okruszka :)

Jeżeli zdecydujesz się na przetestowanie tego przepisu, to daj znać na Instagramie❤️

Sos do burgera czyli salsa verde
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.