![](/img/containers/pliki/przepisy/salsa-verde-czyli-idealny-sos-do-burgera/71d8e7251e010c92e1e79bb438c9dac8.jpg/f9f7d1e5eef9849c3d0b72f6e761de13.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Już raz wspomniałam, że zakochałam się w kursie kulinarnym z Massimo Bottura – właściciela i szefa kuchni obecnie najlepszej restauracji na świecie. Pokazywałam moją interpretację burgera i uzupełnieniem, a bardziej dopełnieniem jest salsa verde, czyli zielony sos, który cudownie podkreśla smak mięsa.
![](/img/containers/pliki/przepisy/salsa-verde-czyli-idealny-sos-do-burgera/e4531da8dbd280aaf08ecd6610654f06.jpg/054dff32fbcb0f1188ab80e3976a8bc9.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/salsa-verde-czyli-idealny-sos-do-burgera/859915a87b078c20cd0ae9d517447a0a.jpg/3ed115cc629a1aaf3f85cf35ea92b965.webp)
Niech Cię nie wystraszy dodatek anchois, jest on praktycznie niezauważalny ale bardzo znaczący. Dzięki anchois sos nabiera charakteru, jest wyrazisty i dorównuje smakowi mięsa. Na blogu znajdziesz również przepis na bułki, ekspresowy wypiek. Na wypadek gdybyś skusiła się na przygotowanie burgera od samego początku do ostatniego okruszka :)
Jeżeli zdecydujesz się na przetestowanie tego przepisu, to daj znać na Instagramie❤️
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.