Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Przed Wami sernik, który jest istną rozpustą dla zmysłów :) Raz, że sam sernik ma w sobie rodzynki, cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i mielone migdały, co już powoduje, że idealnie wpisuje się w zbliżającą się zimową aurę, to jeszcze z wierzchu polany jest solonym karmelem i podsypany prażonymi orzechami pekan. Czy czegoś tutaj brakuje? :) Kochani, zapraszam Was na najlepszy zimowy sernik z sosem "słony karmel".
Techniczne kwestie: użyłam okrągłej foremki o średnicy 24 cm.
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Przygotowanie
Strain the whey from the curd of two quarts of milk; when rather dry, crumble it through a coarse sieve, mix it with six ounces of fresh butter, one ounce of powdered blanched almonds, orangeflower water, half a glass of raisin wine, a grated biscuit, four ounces of currants, nutmeg, and cannamon, in fine powder, and beat all the above with three eggs, and half a pint of cream, till quite light; fill the pattypans three parts full.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.