Sorbet pomarańczowy

Według przepisu z 1895 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 360 minut
Liczba porcji 6
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Kiedyś już pisałam, że nie wyobrażam sobie lata bez lodów. Szczerze mówiąc my z Bartkiem nawet zimą jemy lody, nic na to nie poradzimy, że po prostu je kochamy <3 Niedawno publikowałam przepis na sorbet cytrynowy, a dzisiaj pokażę Wam jak przygotować sorbet pomarańczowy. Banalnie proste, a mega dobre. Mało tego! Sorbety takie z powodzeniem nadają się również do różnego rodzaju chłodzących (a nawet wyskokowych :P ) napojów.

Sorbet pomarańczowy
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1895 roku

Robi się w ten sam sposób co cytrynowe, tylko cukier ociera się o pomarańczę i na tę ilość wody bierze się 3 pomarańcze i 2 cytryny.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.