![](/img/containers/pliki/przepisy/sorbet-pomaranczowy/ed50cbca87f2fe8a921d0c12ac194032.jpg/3c252196fe04bff30287a1726eb947dc.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kiedyś już pisałam, że nie wyobrażam sobie lata bez lodów. Szczerze mówiąc my z Bartkiem nawet zimą jemy lody, nic na to nie poradzimy, że po prostu je kochamy <3 Niedawno publikowałam przepis na sorbet cytrynowy, a dzisiaj pokażę Wam jak przygotować sorbet pomarańczowy. Banalnie proste, a mega dobre. Mało tego! Sorbety takie z powodzeniem nadają się również do różnego rodzaju chłodzących (a nawet wyskokowych :P ) napojów.
![](/img/containers/pliki/przepisy/sorbet-pomaranczowy/47aff6ec8ce10fc87bda33216cda770f.jpg/e2ccc3cc9494a5e389ecb2a86c8bfbb7.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/sorbet-pomaranczowy/e81331a76c616490521a765ee6862cc9.jpg/7d6b07481bad9c73d8feebec348b58bf.webp)
Sorbet pomarańczowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Robi się w ten sam sposób co cytrynowe, tylko cukier ociera się o pomarańczę i na tę ilość wody bierze się 3 pomarańcze i 2 cytryny.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.