Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Prawdziwa bomba czekoladowa <3 Od razu mówię: nie zasłodzicie się! Kremowy, śmietankowy krem czekoladowy, do tego biszkopt kakaowy i delikatne płatki migdałowe. Czekoladowa rozpusta :)
Śmietankowy krem czekoladowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Tort czekoladowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Fun cukru utrzeć do białości z 24 żółtkami, wsypać pół funta tartej czekolady, trochę wanilii, szklankę mąki przesianej i ususzonego razowego chleba, domieszać pianę z białek i włożyć w wysmarowaną formę tortową. Piecze się w niezbyt gorącym piecu, a po wyjęciu lukruje się czekoladowym lukrem i ubiera konfiturami.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.