Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Rzadko kiedy korzystam z barwników – natomiast tutaj zależało mi na uzyskaniu intensywnych kolorów. Też nie popadam w paranoję i uważam, że raz na jakiś czas można sobie "pozwolić" na ustępstwa 😋
Biszkopt wychodzi perfekcyjny, przyjemnie wilgotny w środku. Co ważne, zawsze się udaje: nie trzeba nic docinać i nie ma żadnych pęknieć.
Tort tęczowy przekładam kremem na bazie serka śmietankowego, dzięki temu nie jest on za słodki. Blaty biszkoptu nasączam cytrynowym ponczem z dodatkiem kropli syropu klonowego ale spokojnie można go zastąpić syropem z agawy czy miodem. Użyłam foremki 18 cm i gotowy biszkopt przekroiłam na dwie części.
Tort Tęczowy
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.