![](/img/containers/pliki/przepisy/vege-meksykanskie-z-nachosami/098b342eeb547f9ead2229ef12a16e92.jpg/8f0c1e8c40cb19ad8caecf395b30b7d7.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jednogarnkowe danie w stylu meksykańskim z ulubionymi dodatkami: koniecznie awokado, świeża kolendra, porządny kleks kwaśnej śmietany i w końcu nachosy.
![](/img/containers/pliki/przepisy/vege-meksykanskie-z-nachosami/33a9074043e7d17774cc07ee1fccdaef.jpg/9b1173ce73411a68f486537bdab8c02a.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/vege-meksykanskie-z-nachosami/16597a906a153f9c8070d40302eab434.jpg/dcd241be95e684c39b6a79fa32e1d9c7.webp)
Danie, które idealnie pasuje na te dni, kiedy odwiedzają nas znajomi lub kiedy mam ochotę ugotować dużo dobrego jedzenia w krótkim czasie i mam nadzieję, że wystarczy na dwa dni (nigdy to się jeszcze nie udało bo jest to tak dobre :) )
Jeżeli ktoś jest wybitnie mięsożerny, to oczywiście tofu może zastąpić mieloną wołowiną. Natomiast gwarantuję, że podsmażone i chrupiące tofu cudownie się tu sprawdzi. Dodatek kukurydzy i fasolki wybitnie podkręcają smak. No i w końcu chrupiące nachosy, dojrzałe awokado i świeża kolendra – to wszystko powoduje, że w jednym garnku powstaje prawdziwa bomba smakowa.
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.