Zupa Jesienna

Zupa Jesienna

Danie jednogarnkowe

Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 90 minut
Liczba porcji 10
Typ dania
Rodzaj kuchni

Jednogarnkowe danie jesienne

Jesień to czas, kiedy częściej sięgamy po ciepłe, gęste zupy i dania jednogarnkowe. Gdy za oknem deszcz, a wieczory stają się coraz chłodniejsze, nic tak nie poprawia nastroju jak aromatyczna jesienna zupa pełna warzyw, ziół i domowych smaków.

Dziś mam dla Ciebie prosty przepis na jednogarnkową zupę z białą kiełbasą, ciecierzycą, fasolką i pomidorami – sycącą, pachnącą i idealną na jesienny obiad.

Dlaczego warto ugotować jesienną zupę jednogarnkową?

Tego typu dania mają same zalety – są:

  • szybkie w przygotowaniu,

  • pełne wartości odżywczych,

  • idealne do odgrzewania (drugiego dnia smakują jeszcze lepiej!),

  • i przede wszystkim – rozgrzewają od środka.

Jesienna zupa jednogarnkowa to doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw – ziemniaków, marchewki, cebuli – oraz połączenie ich z białą kiełbasą i pomidorowym sosem, który nadaje daniu głębi smaku.

Zupa Jesienna
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.