Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Ugotowanie w domu prawdziwego warzywnego wywaru okazało się czystą przyjemnością. Po pierwsze nie wymaga to od nas czasochłonnej pracy, a po drugie taki wywar naprawdę jest smaczny. Ugotowana włoszczyzna z odrobiną przypraw potrafi naprawdę pozytywnie zaskoczyć.
Nie wiem czy istnieje szybszy i łatwiejszy sposób na przygotowanie zupy. Nie mam pojęcia, czy znajdę kiedyś krótszy przepis, niż ten, który zamieszczam poniżej. Dwa zdania zachęciły mnie, aby ugotować ryżówkę na warzywnym wywarze. Poniżej znajduje się oryginalny przepis z 1904 roku, a także jego podsumowanie w przystępnych krokach.
Składniki
Przygotowanie
“Wygotować smak z włoszczyzny, przecedzić i zalać tym smakiem ryż przedtem sparzony ukropem. Gotować na wolnym ogniu, aż się ryż rozklei, dodać łyżkę świeżego masła i trochę soli do smaku.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.