Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jaki powinien być barszcz czerwony? Oczywiście, że intensywny w kolorze i przyjemny w smaku. Prawdziwy, tradycyjny barszcz przygotowuje się na wywarze warzywnym i dodaje się do niego zakwas z buraków, który swoją drogą ma cudowne właściwości prozdrowotne.
Żeby wyszedł nam dobry barszcz to musimy najpierw nastawić zakwas z buraków, co zajmuje ok. 5 dni. Dzięki temu, że pod koniec gotowania dodajemy świeżego utarkowanego buraczka, to nasz barszcz jest intensywnie czerwony. Kochani, zapraszam Was do skorzystania z przepisu :)
Składniki
Przygotowanie
Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowanego drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.