![](/img/containers/pliki/przepisy/barszcz-czerwony/61ac5e6088f904b2f216aa8586bdc523.jpg/1d28fb84f11f6623af8b52fa2c463348.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jaki powinien być barszcz czerwony? Oczywiście, że intensywny w kolorze i przyjemny w smaku. Prawdziwy, tradycyjny barszcz przygotowuje się na wywarze warzywnym i dodaje się do niego zakwas z buraków, który swoją drogą ma cudowne właściwości prozdrowotne.
![](/img/containers/pliki/przepisy/barszcz-czerwony/f09bb3f2323e9f107753d86db580bb0a.jpg/3a2b9e3217cbc7c2b4d769b81503b532.webp)
Żeby wyszedł nam dobry barszcz to musimy najpierw nastawić zakwas z buraków, co zajmuje ok. 5 dni. Dzięki temu, że pod koniec gotowania dodajemy świeżego utarkowanego buraczka, to nasz barszcz jest intensywnie czerwony. Kochani, zapraszam Was do skorzystania z przepisu :)
Składniki
Przygotowanie
Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowanego drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.