Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Zabrałam się za pieczenie chleba! :) Przed Wami najprostszy (tak mi się wydaje) przepis na zwykły chleb z pszennej mąki.
Chleb pszenny
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1839 roku
Put a tea-spoonful of salt, and a large one of yeast, into a quart of flour; make it sufficiently soft, with corn meal gruel; when well risen, bake it in a mould. It is an excellent bread for breakfast. Indifferent flour will rise much better, when made with gruel, than with fair water.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.