Chłodnik litewski

Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

W upalne dni chłodnik litewski z dodatkiem botwinki, świeżego ogórka gruntowego, ugotowanego jajka i ulubionym zsiadłym mlekiem jest prawdziwym zbawieniem. Prosty przepis na chłodnik litewski, jego przygotowanie zajmie nie więcej niż 20 minut! Z podanych proporcji wyjdzie 8 porcji.

Chłodnik litewski
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
MG
Michał Gabrylewicz
A szyjki rakowe?
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.