Chrupiąca focaccia

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Przepis na chrupiącą focaccię z cieniutkimi plasterkami ziemniaka, świeżym rozmarynem i gruboziarnistą solą.

Tego typu fociaccię spróbowaliśmy pierwszy raz będąc w Rzymie. Tak się zakochaliśmy w tym smaku, że koniecznie chcieliśmy odtworzyć go po powrocie do domu. Składnik, który może Cię trochę zaskoczyć to słód jęczmienny ale spokojnie – możesz go kupić nawet na allegro :)

Focaccia wychodzi idealnie chrupiąca i jest pięknie napowietrzona. Ciasto ma duże dziury wypełnione powietrzem. Ziemniaki możesz cieniutko pokroić wykorzystując do tego zwykłą obieraczkę do warzyw. Świeży rozmaryn i sól nadają idealnego aromatu i smaku. Jeżeli wypróbujesz ten przepis, daj znać jak Ci wyszła focaccia!

Z podanych proporcji wychodzi 1 duża focaccia dla 2 osób.

Chrupiąca focaccia z plasterkami ziemniaka i rozmarynem
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
BG
Bart Gryszko
Przepis zdecydowanie w czołówce najlepszych przepisów jakie stworzyłaś ;)
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.