Eskalopki indycze w śmietanowo-koperkowym sosie

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 40 minut
Liczba porcji 4
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Eskalopki z piersi indyczej w kremowym, śmietanowo-koperkowym sosie. Przykład dania obiadowego, który zawsze wszystkim smakuje. Zawsze też pada pytanie o możliwość dokładki sosu – bo jest absolutnie bajeczny w smaku.

Sos śmietanowo-koperkowy wyjątkowo kojarzy mi się z moją babcią. Różne rodzaje mięs, które były duszone właśnie w tym sosie, to popisowy obiad w wykonaniu mojej babci. Nic więc dziwnego, że mam do tych smaków sentyment. Jak się okazuje nie tylko ja. I wygląda na to, że nasza Olivka też już polubiła ten smak.

Eskalopki indycze w śmietanowo-koperkowym sosie
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.