Pomidorowa na upalne dni ☀️ Czyli gazpacho ❤️

Subskrybuj

Gazpacho

Składniki

  • 5 szt pomidorów
  • 1 ogórek świeży
  • 1 szt papryk czerwonych
  • 3 szt szalotek
  • 1 szt bagietki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • oregano

Przygotowanie

  1. Pomidory lekko nacinam i sparzam wrzątkiem, odstawiam na bok.
  2. Obieram ogórka, szalotkę i ząbek czosnku, paprykę kroję na większe cząstki.
  3. Kroję bagietkę na mniejsze kawałki.
  4. Obieram pomidory ze skórki, dodaję bagietkę i oliwę z oliwek.
  5. Blenduję przez chwilę po czym dodaję resztę warzyw. Blenduję na gładko.
  6. Resztę bagietki kroję w kostkę, skrapiam oliwą z oliwek i dodaję oregano. Prażę na suchej patelni do rumianego koloru.
  7. Gazpacho dekoruję grzankami, oregano i ostatnią kroplą oliwy z oliwek. Podajemy na zimo.
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

Zobacz wszystkie przepisy
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko