Pomidorowa na upalne dni ☀️ Czyli gazpacho ❤️



Gazpacho
Składniki
- 5 szt pomidorów
- 1 ogórek świeży
- 1 szt papryk czerwonych
- 3 szt szalotek
- 1 szt bagietki
- oliwa z oliwek
- sól
- oregano
Przygotowanie
- Pomidory lekko nacinam i sparzam wrzątkiem, odstawiam na bok.
- Obieram ogórka, szalotkę i ząbek czosnku, paprykę kroję na większe cząstki.
- Kroję bagietkę na mniejsze kawałki.
- Obieram pomidory ze skórki, dodaję bagietkę i oliwę z oliwek.
- Blenduję przez chwilę po czym dodaję resztę warzyw. Blenduję na gładko.
- Resztę bagietki kroję w kostkę, skrapiam oliwą z oliwek i dodaję oregano. Prażę na suchej patelni do rumianego koloru.
- Gazpacho dekoruję grzankami, oregano i ostatnią kroplą oliwy z oliwek. Podajemy na zimo.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

