Jarzynowa

Według przepisu z 1910 r.

Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 60 minut
Liczba porcji 8
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Zupa , pyszna i domowa! To chyba każdy z nas uwielbia . Kiedy za oknem szaro i ponuro najlepiej ogrzać się dobrą zupką. Ja od jakiegoś czasu próbuję kombinować z różnego rodzaju kremami. Powiem szczerze, że ten wyszedł fenomenalny i jedzie na jednym wózku z kremem z dyni, który kocham! Zupa kremowa wielu z nas kojarzy się z papką dla dzieci ale to błąd! Namawiam, proszę i przekonuję, że zupy krem to cudowny sposób na szybki obiad i co więcej możemy tu bawić się smakiem dodając przyprawy, które lubimy! Także warzywa na stół i zaczynamy!

Jarzynowa
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1910 roku

Nastawić różnego rodzaju jarzynki w rondlu, a osobno na kościach smak jak zwykle. Gdy jarzyny miękkie a smak nagotowany, przefasować je przez sito, przelewając je rosołem z kości. Zarobić zaprażkę z łyżki masła i pół łyżki mąki i zaciągnąć nią zupę na ogniu. Osobno podgrzać grzanki i utarty parmezan.

Awatar
Katarzyna Kostrzewa
Gotowanie stało się pasją, kiedy na studiach, żywność stała się czymś więcej niż tylko zaspokajaniem potrzeb. Każdego dnia próbuję stworzyć coś co jest bombą dla zmysłów i pozwala że nie zapomnisz tego smaku. Kocham zamieniać te mniej zdrowe składniki, na coś zupełnie zdrowego. Nie oznacza to jednak, że nie grzeszę :) Pamiętaj ! "Jesteś tym, co jesz" Gillian McKeith. Zajrzyj na mojego Instagrama
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.