![](/img/containers/pliki/przepisy/jarzynowa-zupa/838b3b1ef9d82dd21d4960eff64e4cad.jpg/37d997fd1e3441f7f61ac831d0acd68f.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Zupa , pyszna i domowa! To chyba każdy z nas uwielbia . Kiedy za oknem szaro i ponuro najlepiej ogrzać się dobrą zupką. Ja od jakiegoś czasu próbuję kombinować z różnego rodzaju kremami. Powiem szczerze, że ten wyszedł fenomenalny i jedzie na jednym wózku z kremem z dyni, który kocham! Zupa kremowa wielu z nas kojarzy się z papką dla dzieci ale to błąd! Namawiam, proszę i przekonuję, że zupy krem to cudowny sposób na szybki obiad i co więcej możemy tu bawić się smakiem dodając przyprawy, które lubimy! Także warzywa na stół i zaczynamy!
![](/img/containers/pliki/przepisy/jarzynowa-zupa/5a3dc5f08afdfae18ff9c872255a4aa4.jpg/6221e3ec0c2e95e599358a635148ee75.webp)
Składniki
Przygotowanie
Nastawić różnego rodzaju jarzynki w rondlu, a osobno na kościach smak jak zwykle. Gdy jarzyny miękkie a smak nagotowany, przefasować je przez sito, przelewając je rosołem z kości. Zarobić zaprażkę z łyżki masła i pół łyżki mąki i zaciągnąć nią zupę na ogniu. Osobno podgrzać grzanki i utarty parmezan.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.