![](/img/containers/pliki/przepisy/pomidorowa/0b9977f9c2981558b68d42cb62c85978.jpg/b9b9dc14a511325c27c50a70e64b35c3.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Boska pomidorówka. Nie żartuję - lepszej nigdzie nie jadłam. Prawdziwe pomidory, żadnych wzmacniaczy smaku, przecierów ani podobnych ulepszaczy. Naturalnie. I tylko w trzech krokach! :)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pomidorowa/4924021c12382b8ee26cdb4b465d2794.jpg/a4692b3274d2a2d85030dd9b040de271.webp)
Składniki
Przygotowanie
Bierze się 6 do 8 pomidorów, stosownie do wielkości, obrać je trezba, rozkroić w poprzek i wyjąć w ziarnka. Rozpuścić w rąndlu dużą łyżkę masła, włożyć do niego pomidory, trochę ośródka z bułki, zalać smakiem z włoszczyzny i gotować przez kwadrans. Następnie przefasować przez gęste sitko i rozprowadzić resztą smaku tak, aby zupa nie była zbyt rzadka. Przed wydaniem na stół zagotować i wlać do wazy, w której powinny być poprzednio przysposobione grzanki w maśle smażone. Dla lepszego smaku można wlać w wazę półkwaterek wina białego.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.