 
                            
                        
                    
                                Typ dania
                                
                            
                        
                        
                            
                                Rodzaj kuchni
                                
                            
                        
                    
                            Przepis z kolekcji
                            
                        
                    
                    
                        
                            Składniki
                            
                        
                    
                
                    
    
    
Reklama
                
            
                Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Dzisiaj zapraszam Was na aromatyczny i cudowny obiad <3 I wbrew pozorom prosty w przygotowaniu :) Pierś kaczki wyjdzie Ci idealnie różowa w środku i chrupiąca na zewnątrz, a śliwki w miodzie i pieczone jabłko cudownie uzupełni smak dania. Przepisem na to danie zainspirowałam się recepturą z 1910 roku na "Kaczę ze śliwkami". Dodałam od siebie miód, jabłka, skórkę z limonki... zapewniam, że jest przyjemnie <3 Obiad przygotujesz w 30 minut.
 
        
    
Kaczka ze śliwką w miodzie
    Porcji
                Składniki
            Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
        
    
        
        Reklama
    
    Przygotowanie
            Treść oryginalna przepisu z 1910 roku
        
    
    Dwa funty świeżych węgierek opłukać, ponakrawać i obrać z pestek. Oczyszczoną kaczkę posolić, udusić na maśle, gdy już prawie gotowa włożyć w śliwki, wlać trochę wody, dodać kawałek cynamonu i dusić aż do miękkości.
 
                
                 
                
                 
                
                 
                        
                    
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.