Bataty pieczone

Według przepisu z 1838 r.

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Chyba już wszędzie można dostać bataty. W każdym większym supermarkecie są bataty :) I dobrze! Bardzo je lubię: za to jak szybko i bezproblemowo można je przyrządzić i za ich smak.

Pieczone bataty
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1838 roku

Cut them across without peeling, in slices half an inch thick, broil them on a griddle, and serve them with butter in a boat.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
JJ
Jola Jol
chętnie wypróbuję ten przepis. bataty to moje ulubione warzywa ostatnio :)
Awatar
Lena Gryszko
Ja też się w nich zakochałam ❤️
EB
Edyta Böttger
Dziś na obiadek tez miałam 😍😋
Awatar
Lena Gryszko
Edyta, bardzo się cieszę! 😍😀
EB
Edyta Böttger
Przepyszne 😍 Od dziś ulubiony obiadek 😉
Awatar
Lena Gryszko
I jak? I jak? 😀
JJ
Jola Jol
chętnie wypróbuję ten przepis. bataty to moje ulubione warzywa ostatnio :)
EB
Edyta Böttger
Dziś na obiadek tez miałam 😍😋
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.