Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Uwielbiam dni, kiedy do naszego domu przyjeżdża rodzina. Jest głośno, co chwilę coś się dzieje, do późna rozmawiamy i generalnie jest po prostu radośnie. Jak tylko pojawia się okazja do spotkania, to z chęcią z niej wszyscy korzystamy. A jak jest dużo osób, to wiadomo, że obiad też trzeba przygotować troszkę większy. I umówmy się, nikt nie lubi stać całe dnie i noce w kuchni. Dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie duży, pieczony kurczak.
Znalazłam przepis na piecznego kurczaka "po polsku" z nadzieniem. Farsz jakim nadziewamy kurczaka okazał się strzałem w dziesiątkę. Dlatego bierzcie i korzystajcie z poniższego przepisu :)
Składniki
Przygotowanie
Kurczęta nadziewane są wyborne, szczególniej gdy nie są zbyt wielkie. Przyrządza się je i piecze tak samo jak poprzenie, tylko przedtem trzeba nadziać je tartą bułką, do której dać bardzo dużo siekanego koperku i zielonej pietruszki, trochę soli i tyle surowego masła aby cała bułka dobrze się zatarła. Farszem tym wypełnić otwór brzuszny.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.