Danie obiadowe, które jest tak proste i szybkie w wykonaniu, a zarazem też i efektowne!


Łosoś w cieście francuskim
Składniki
- 1 sztuka gotowego ciasta francuskiego
- 400 g łososia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 natka pietruszki
- 125 g mozarelli
- 1 szt pora
- 6 szt suszonych pomidorów z oleju
Przygotowanie
- Pokrój pora w cieniutkie paseczki, posiekaj natkę pietruszki, wymieszaj, dodaj soli i odrobinę pieprzu, podsmaż na odrobinie oleju i przełóż do miseczki, żeby trochę ostygło.
- Pokrój kolejne składniki: suszone pomidory i mozarellę.
- Rozwiń ciasto francuskie, przekrój je wzdłuż na dwie części. Na jednej ułóż surowego łososia, wyłóż na niego podsmażonego pora, pokrojoną mozarellę i suszone pomidory. Dopraw ulubionymi przyprawami.
- Przykryj z wierzchu drugim płatem ciasta francuskiego, dociśnij brzegi. Posmaruj całość roztrzepanym jajkiem, ponacinaj z wierzchu delikatnie w kilku miejscach.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez 25 minut.


Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

