Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Jak wygląda standardowa sałata zielona po francusku? :) Właśnie tak! Wyjątkowo prosto i smacznie. Ja użyłam rukoli, ale można wykorzystać dowolną ulubioną sałatę. Sos przygotowuje się bardzo szybko, ale ma tak intensywny smak, że nic więcej nie potrzeba oprócz sałaty.
Składniki
Przygotowanie
Wszelką sałatę trzeba przed użyciem starannie wypłukać kilka razy w obfitej widzue, potem ją pozostawić na sicie lub na serwecie, aby osiąkła z wody. Tymczasem przygotować sos następujący: 1 żółtko ugotowane na twardo rozetrzeć z 2-ma łyżkami oliwy, dodać 2 łyżki octu, łyżeczkę musztardy, trochę siekanej zieleniny tj. szczypiórku, koperku i pietruszki, szczyptę soli i wymieszawsz to wszystko doskonale, sosem tym polać sałatę.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.