
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Spaghetti? Z czym Wam się kojarzy? Mnie kojarzy się z Włochami i ich knajpkami, gdzie wszędzie rozbrzmiewa muzyka i a coś takiego jak "cisza" na ulicy nie istnieje… Co jeśli by tak pokombinować z sosem i stworzyć troszkę inna wariację na temat spaghetti? Tą, którą jadłam niejednokrotnie była zdominowana przez smak pomidorów, a w tym wypadku to sos bardziej mięsny, ale swą konsystencją przypomina ten klasyczny. Dla mnie idealna wersja. Tak, więc odtworzenie tego przepisu było dla mnie przyjemnością, a efekt końcowy mam nadzieję, że i Was zaskoczy!

Składniki
Przygotowanie
Heat oil and in it brown onion and garlic and meat, add tomato paste and cook for a further five minutes before adding pepper, salt, bay leaf, water and wine. Cover and allow to cook slowly for one hour, stirring from time to time ; remove bay leaf and cook a few minutes longer before serving with spaghetti.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.