Spaghetti z pesto bazyliowym

Według przepisu z 1900 r.

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 10 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Rodzaj kuchni
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Podpatrzyłam jak rodowita Sycylijka przygotowała dla nas spaghetti z pesto :-) Mamma Mia! Jakie to jest dobre i autentyczne w smaku!

Dodatkowo powiem Wam jeszcze, że w internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na pesto. I ja sama już kilka razy podejmowałam się przygotowania pesto. Jednak za każdym razem jego smak mnie nie zachwycał. Ten przepis, który zobaczycie niżej jest po prostu idealny. Bierzcie i korzystajcie! :)

Spaghetti z pesto bazyliowym
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1900 roku

Pound the garlic and basil to paste in a mortar add the cheese and continue pounding until a thick paste results, then slowly add oil until you have a mixture the consistency of mayonaise. A few almonds, pine nuts or even walnuts pounded into the paste make an interesting variation.

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.