![](/img/containers/pliki/przepisy/spaghetti-z-pesto-bazyliowym/1f3f9b200ef8f9c74a7c845f399e85e3.jpg/fa1d00ef861eecdb36547f508cf7b79b.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Podpatrzyłam jak rodowita Sycylijka przygotowała dla nas spaghetti z pesto :-) Mamma Mia! Jakie to jest dobre i autentyczne w smaku!
![](/img/containers/pliki/przepisy/spaghetti-z-pesto-bazyliowym/5617600536e9d1d0582ef3a7270958fd.jpg/b65500995ac7b70d4a80c82fa2f7d701.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/spaghetti-z-pesto-bazyliowym/a0e0db619e20b2ca0c06f21384f85157.jpg/bf3fccdd74bdc1b2452916c026c7b1a8.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/spaghetti-z-pesto-bazyliowym/a3a4af53b5aa43e3e1e9c16d461adc0c.jpg/3946ae4a3cf15992ae17b223881d363f.webp)
Dodatkowo powiem Wam jeszcze, że w internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na pesto. I ja sama już kilka razy podejmowałam się przygotowania pesto. Jednak za każdym razem jego smak mnie nie zachwycał. Ten przepis, który zobaczycie niżej jest po prostu idealny. Bierzcie i korzystajcie! :)
Składniki
Przygotowanie
Pound the garlic and basil to paste in a mortar add the cheese and continue pounding until a thick paste results, then slowly add oil until you have a mixture the consistency of mayonaise. A few almonds, pine nuts or even walnuts pounded into the paste make an interesting variation.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.