Spaghetti bolognese

Według przepisu z 1900 r.

Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 60 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Spaghetti? Z czym Wam się kojarzy? Mnie kojarzy się z Włochami i ich knajpkami, gdzie wszędzie rozbrzmiewa muzyka i a coś takiego jak "cisza" na ulicy nie istnieje… Co jeśli by tak pokombinować z sosem i stworzyć troszkę inna wariację na temat spaghetti? Tą, którą jadłam niejednokrotnie była zdominowana przez smak pomidorów, a w tym wypadku to sos bardziej mięsny, ale swą konsystencją przypomina ten klasyczny. Dla mnie idealna wersja. Tak, więc odtworzenie tego przepisu było dla mnie przyjemnością, a efekt końcowy mam nadzieję, że i Was zaskoczy!

Spaghetti bolognese
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Treść oryginalna przepisu z 1900 roku

Heat oil and in it brown onion and garlic and meat, add tomato paste and cook for a further five minutes before adding pepper, salt, bay leaf, water and wine. Cover and allow to cook slowly for one hour, stirring from time to time ; remove bay leaf and cook a few minutes longer before serving with spaghetti.

Awatar
Katarzyna Kostrzewa
Gotowanie stało się pasją, kiedy na studiach, żywność stała się czymś więcej niż tylko zaspokajaniem potrzeb. Każdego dnia próbuję stworzyć coś co jest bombą dla zmysłów i pozwala że nie zapomnisz tego smaku. Kocham zamieniać te mniej zdrowe składniki, na coś zupełnie zdrowego. Nie oznacza to jednak, że nie grzeszę :) Pamiętaj ! "Jesteś tym, co jesz" Gillian McKeith. Zajrzyj na mojego Instagrama
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.