Spaghetti z owocami morza czyli smak i zapach włoskich wakacji! Od razu przypomina mi się czas spędzony na Sycylii! Coś niesamowitego!



Spaghetti z owocami morza
Składniki
- 15 sz pomidorków koktajlowych
- 3 ząbki czosnku
- 400 g makaronu
- duży pęczek natki pietruszki
- 500 g owoców morza
- oliwa z oliwek
- sól
Przygotowanie
- Większe i słodsze pomidorki koktajlowe kroję na mniejsze części, a duży pęczek natki pietruszki drobno siekam.
- Kroję 3 ząbki czosnku i na patelnię wylewam oliwę z oliwek.
- Dodaję czosnek, a po chwili dopiero pomidorki i pietruszkę.
- Pasta fresca gotuję we wrzątku, a do sosu dodaję owoce morza.
- Po około 2 minutach dodaję makaron i kubek wody p0o gotującym się makaronie, żeby sos miał fajniejszą konsystencję.
- Odrobinę dosalam i makaron jest gotowy!

Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)@lenagryszko
Oznacz mnie na Instagramie 

Przepisy, które również mogą Cię zainteresować

O autorze posta:
Lena Gryszko Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

