Spaghetti z owocami morza czyli smak i zapach włoskich wakacji! Od razu przypomina mi się czas spędzony na Sycylii! Coś niesamowitego!

Subskrybuj

Spaghetti z owocami morza

Składniki

  • 15 sz pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g makaronu
  • duży pęczek natki pietruszki
  • 500 g owoców morza
  • oliwa z oliwek
  • sól

Przygotowanie

  1. Większe i słodsze pomidorki koktajlowe kroję na mniejsze części, a duży pęczek natki pietruszki drobno siekam.
  2. Kroję 3 ząbki czosnku i na patelnię wylewam oliwę z oliwek.
  3. Dodaję czosnek, a po chwili dopiero pomidorki i pietruszkę.
  4. Pasta fresca gotuję we wrzątku, a do sosu dodaję owoce morza.
  5. Po około 2 minutach dodaję makaron i kubek wody p0o gotującym się makaronie, żeby sos miał fajniejszą konsystencję.
  6. Odrobinę dosalam i makaron jest gotowy!
Jeśli podoba Ci się ten przepis, udostępnij go. Dzięki! :-)Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko
O autorze posta:
Lena Gryszko

Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.

Chcę zobaczyć jak Ci wyszedł przepis! Oznacz mnie na Instagramie @lenagryszko