Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pasztet w wersji wegetariańskiej ale z dużą ilością białka. Głównymi składnikami są czerwona soczewica, kasza gryczana niepalona, która jest bogata w błonnik i warzywa po rosole – wszystko pięknie się ze sobą komponuje i w smaku dorównuje tym najbardziej mięsnym pasztetom.
Wiele razy się już przekonałam, że wegetariańskie zamienniki często świetnie zdają egzamin. Wegetariański pasztet bardzo szybko się robi, jest smaczny i zdrowy. Kluczowymi dodatkami są tutaj oczywiście przyprawy: sporo majeranku, porządna ilość mielonej, wędzonej papryki, ostra i słodka czerwona papryka – to wszystko sprawia, że pasztet jest aromatyczny.
Jeżeli przed wege pasztetem powstrzymuje Cię fakt, że podstawowym zamiennikiem mięsa jest soczewica, czyli strączkowe warzywo, to mogę Cię pocieszyć. Natura obdarzyła nas wyjątkowymi ziołami, które skutecznie niwelują jakiekolwiek dolegliwości po spożyciu strączkowych przysmaków. Chociażby dodatek majeranku jest tutaj niezbędny, ponieważ likwiduje on bóle brzucha i rozprawia się z enzymami, które mogą powodować wzdęcia.
Dodatkowo zawsze możesz sięgnąć po ziołowe napary, które w naturalny sposób przyniosą ulgę. Suplement diety VerdinFix zawierająca m.in. miętę, kolendrę, czy kminek, które wspierają trawienie.
Wegetariański pasztet idealnie smakuje z typowymi dodatkami: z żurawiną, z chrzanem czy z musztardą.
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.