Dynia faszerowana

Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 40 minut
Liczba porcji 2
Typ dania
Reklama

Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!

Ten przepis na dynię faszerowaną skradł moje serce i zdecydowanie należy do tych ulubionych receptur. Jest to danie, które z pewnością będę często odtwarzać i cieszę się, że mogę się nim tutaj z Tobą podzielić. Dynia piżmowa jest bardzo wdzięczna w obróbce: zdecydowanie łatwiej się ją kroi i obiera niż inny rodzaj dyni. W piekarniku dynia piżmowa potrzebuje ok. 30 minut. W tym czasie mogę przygotować nadzienie.

W moim wydaniu nadzienie do dyni piżmowej składa się z ryżu ugotowanego z kurkumą, czosnku, suszonych pomidorów, żurawiny, natki pietruszki i odrobiny sera cheddar. Dynia wychodzi bardzo aromatyczna i sycąca.

Dynia faszerowana
Porcji

Składniki

Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama

Przygotowanie

Awatar
Lena Gryszko
Jestem inicjatorką PrzepisyTradycyjne.pl. Gotowanie jest moją pasją. Będąc jeszcze małą dziewczynką chętnie sięgałam po garnki. Kuchnia jest dla mnie miejscem, w którym czuję się wolna, zdaję się na swoją intuicję ale też i wiedzę. Uwielbiam karmić innych i być karmioną. Nie wyobrażam sobie życia bez dobrego jedzenia.
Dołącz do dyskusji
Tego przepisu jeszcze nikt nie skomentował. Może Ty rozpoczniesz dyskusję? Śmiało!
Dodaj komentarz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.