
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Wołowy gulasz po węgiersku to idealny dodatek do placków ziemniaczanych lub klusek śląskich. W moim rodzinnym domu często jadłam gulasz z domowym chlebem, było to jedno z moich ulubionych dań. Prosty i smaczny obiad :)

Składniki
Przygotowanie
Na gulasz najlepsze jest mięso tłuste od przodu. Pokrajać 1 kg mięsa w grubą kostkę, posolić wrzucić do rondla na rozpalone masło lub słoninę, posypać pół łyżeczki papryki i zarumienić. Potem pokrajać drobno dwie lub trzy cebule, wrzucić do mięsa, skrapiać zimną wodą i dusić tak długo, aż mięso będzie zupełnie miękkie.Nakoniec oprószyć mąką, obrumienić dobrze, bo sos powinien być brunatny, zalać rosołem lub wodą, aby go było dość dużo,poddusić jeszcze trochę i wydać z kartoflami, kluskami kładzionemi lub knedlami.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.