![](/img/containers/pliki/przepisy/kapusta-czerwona-duszona-w-winie/9ab0f0fc42e3920becce326887de141b.jpg/6d52c76e15b1b7532e14db7b6745c04a.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kupujecie młode warzywa? :) A kapustę czerwoną kiedy ostatni raz jedliście? Przetestowałam przepis na duszoną w winie kapustę czerwoną. Idealny dodatek do obiadu! Zniknęła błyskawicznie :)
![](/img/containers/pliki/przepisy/kapusta-czerwona-duszona-w-winie/6759fb116bfa260fa48244ffdfde0569.jpg/e4cc202f07231919a64894fe1e08c4bd.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/kapusta-czerwona-duszona-w-winie/333e52b18e42043660711675debc1abd.jpg/be081f277ffdde9437f18626904a9336.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/kapusta-czerwona-duszona-w-winie/07d070d82fd3fa27eb32d933ed77ac56.jpg/326dfe38de68b14c3adc676a97bca8ff.webp)
Czerwona kapusta duszona w winie
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1904 roku
Drown uszatkowaną kapustę rozetrzeć w soli, skropić octem i pozostawić na 10 minut; gdy sok puści, włożyć ją w rondelek, wlać kilka łyżek rosołu lub wody i kieliszek czerwonego wina, dodać trochę cukru i pieprzu i dusić na wolnym ogniu. Gdy gotowa, zaprawić ją masłem zasmażonem z mąką.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.