Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Makaron zapiekany z jabłkami jest prawdziwie jesienną propozycją. Aromatyczne i soczyste jabłka, a do tego cynamon. Chwila spokoju, opatulenie się ulubionym kocem, filiżanka herbaty i później zatopienie się w książce. Powiem Wam, że jest to przepis nie tylko na udane danie ale i recepta na cały dzień <3
Makaron zapiekany z jabłkami powstał dzięki Zuzi :-)
Składniki
Przygotowanie
Zrobić z pół litra mąki drobniutki makaron, przesuszyć go na stolnicy, wysmarować rondel świeżem masłem, posypać bułką tartą i układać warstwami: na spód makaron, pokropić takowy roztopionym masłem, potem warstwą jabłek w cienkie plasterki skrajanych i cukrem posypanych, potem znów makaron i tak do końca, aż wszystek wyjdzie. Na wierzchu musi być warstwa makaronu, suto masłem polana. Wstawić go do pieca na godzinę, a wydając posypać cukrem.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.