
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Naleśniki przekładane prażonym jabłkiem i podpieczone w piekarniku. Na wierzchu naleśników jest lekka, zrumieniona pianka - mięciutka beza. I na dodatek są jeszcze podpieczone orzechy włoskie. Po takim śniadaniu chce się działać! :)




Naleśniki z jabłkiem i pianką bezową
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Usmażyć zwyczajnym sposobem naleśniki, posmarować marmuladą z jabłek albo massą migdałową lub też nałożyć konfiturami, złożyć w klin i układać na półmisku przesypując cukrem. Ubić pianę z kilku białek, zmieszać z cukrem i drobno siekanymi midałami, ubrać po wierzchu naleśniki i zapiec w piecu. Na wydaniu oblać sokiem.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.