 
                            
                        
                    
                                Typ dania
                                
                            
                        
                        
                    
                            Przepis z kolekcji
                            
                        
                    
                    
                        
                    
                
                    
    
    
Reklama
                
            
                Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Przepis na pasztet pochodzi od babci Helenki, która z kolei nauczyła się go przyrządzać jeszcze w swoim rodzinnym domu. Przepis wędruje z rąk do rąk, by w końcu trafić w moje ręce :) Pasztet jest wyjątkowo wilgotny. Uwielbiam dodawać do niego suszone śliwki. Na kanapkę i na świąteczny stół w sam raz! PS idealną formą do upieczenia pasztetu będzie właśnie szklana foremka. Pasztet cudownie odchodzi od brzegów, a taka forma jest niezwykle trwała. W szklanej formie pieczemy też chleby i ciasta.
 
        
    
        
             
        
    
Pasztet wg prababci Lidji
    Porcji
                Składniki
            Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
        
    
        
        Reklama
    
    Przygotowanie
 
                
                 
                
                 
                
                 
                        
                    
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.