![](/img/containers/pliki/przepisy/pasztet/7f31b09f489ffe799914ec1ab0c151b1.jpg/2237ce297171b2fc955bdfb3570a8b28.webp)
Typ dania
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Przepis na pasztet pochodzi od babci Helenki, która z kolei nauczyła się go przyrządzać jeszcze w swoim rodzinnym domu. Przepis wędruje z rąk do rąk, by w końcu trafić w moje ręce :) Pasztet jest wyjątkowo wilgotny. Uwielbiam dodawać do niego suszone śliwki. Na kanapkę i na świąteczny stół w sam raz! PS idealną formą do upieczenia pasztetu będzie właśnie szklana foremka. Pasztet cudownie odchodzi od brzegów, a taka forma jest niezwykle trwała. W szklanej formie pieczemy też chleby i ciasta.
![](/img/containers/pliki/przepisy/pasztet/6293c998444b410b3820d1acf9f310ef.jpg/2d2209be128ef9c7f05569276f4e85c5.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pasztet/72de50f06f13cc4b5835942fc0972e34.jpg/23b85fd3dc416791b678f1136ef38554.webp)
Pasztet wg prababci Lidji
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.