Typ dania
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Przepis na pasztet pochodzi od babci Helenki, która z kolei nauczyła się go przyrządzać jeszcze w swoim rodzinnym domu. Przepis wędruje z rąk do rąk, by w końcu trafić w moje ręce :) Pasztet jest wyjątkowo wilgotny. Uwielbiam dodawać do niego suszone śliwki. Na kanapkę i na świąteczny stół w sam raz! PS idealną formą do upieczenia pasztetu będzie właśnie szklana foremka. Pasztet cudownie odchodzi od brzegów, a taka forma jest niezwykle trwała. W szklanej formie pieczemy też chleby i ciasta.
Pasztet wg prababci Lidji
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.