Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Perliczka jest alternatywą do kurczaka. Ot taki ptak, który jest podobnej wielkości jak kurczak, ale w smaku już zupełnie inny. Zaczynając od tego, że sam wygląd mięsa jest intensywnego koloru. Oprócz tego smak perliczki jest bardzo wyraźny. Imbir jest mocną przyprawą, ale świetnie komponuje się z perliczką! Przełamuje wyrazistość smaku perliczki. Polecam podać perliczkę z delikatnym sufletem marchewkowym :)
Składniki
Przygotowanie
Perliczki piecze się tak samo jak pulardy, tylko z tą różnicą, że się je na piersiach szpikuje słoninką. Wyborna jest perliczka z imbirem. Przed upieczeniem natrzeć ją wewnątrz kawałkiem imbiru, a po upieczeniu, gdy już pokrajana, zrobić na piersiach z każdej strony 2 nasięcia, które napełnić masłem imbirowym.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.