Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Co zrobić, kiedy w domu mamy tylko trochę mąki i słoik z powidłami? Odpowiedź jest prosta i sama się nasuwa: zróbmy pierogi :)
Pierogi z powidłami
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Rozwałkowane jak na pierogi ciasto nałożyć powidłami, zaprawiwszy je wprzód cukrem albo konfiturami, robić małe pierożki, smarując brzegi białkiem, wrzucić do gotującej się wody, jak spłyną wybrać durszlakową łyżką na półmisek i polać śmietaną.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.