![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-twarogiem-i-rodzynkami/d4b1b97fcb12858185109099278670cf.jpg/20fcec2eb62dc6fd2bfbaa69c307b9e8.webp)
Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pierogi nadziane twarogiem i rodzynkami :-) Ja je uwielbiam posypać jeszcze cynamonem. Zajadam się nimi. Mam nadzieję, że Wam też posmakują.
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-twarogiem-i-rodzynkami/e3da4641dfd798a7dd436afc0b37455e.jpg/d3812ec3c05cc9b15157fe6188ffc9ed.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-twarogiem-i-rodzynkami/dac6372e15144234c2a0b5a721f76dff.jpg/2fe0261b9156e671fcf8b67b3cbdda0d.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pierogi-z-twarogiem-i-rodzynkami/29a0daf644799a9bf1381833cd054847.jpg/d947f3d2e7c9435c4327a7572661bf67.webp)
Pierogi z twarogiem i rodzynkami
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1895 roku
Utrzeć świeżego sera lub twarogu, wbić dwa jajka, wsypać cukru, drobnych rodzenków, wymieszać dobrze i na rozwałkowane ciasto układać kupkami, zawijać ciasto, wykrawać ząbkowym kółkiem, posmarować brzegi białkiem lub wodą i wrzucać na wrzącą, osoloną wodę. Skoro wypłyną wyjąć na półmisek.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.