Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Kolejny przepis, który dostałam od Leny, to przepyszne pierogi ze słodką kapustą. Od razu spodobał mi się ten pomysł, bo lubię zarówno pierogi jak i samą słodką kapustkę. Dlatego w szczególny sposób zapraszam Was do zapoznania się z tym przepisem.
Składniki
Przygotowanie
Dwie główki kapustki pokrajać na cząstki, obgotować na wpół słonej wodzie, posiekać na masę i udusić na maśle, na którem wpierw udusić drobno pokrajaną cebulę. Można dodać łyżkę ugotowanych i posiekanych drobno grzybków i trochę pieprzu. Gdy kapusta już należycie przygotowana, odstawić aby wystygła, przygotować ciasto na pierogi, rozwałkować, nakładać kapustą i lepić. A gdy wszystko gotowe, ugotować w słonej wodzie i odcedziwszy oblać na półmisku rozpuszczonem masłem z przyrumienioną bułeczką lub z przysmażoną cebulką.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.