Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pizza na puszystym cieście wypiekana na patelni czyli prawdziwie amerykańska PanPizza. Nie powiem, trzeba swoje odczekać – bo ciasto nie lubi się spieszyć i potrzebuje kilka godzin na wyrastanie ale pocieszające jest to, że samo rośnie. Najlepiej jest nastawić ciasto wieczór wcześniej i zostawić je na całą noc lub przyszykować je rano.
Sos pomidorowy jest tutaj jednym z ważniejszych składników i nieskromnie powiem, że jest to genialny sos. Nigdy wcześniej nie wyszedł tak dobry i aromatyczny. Sos rozprowadzam aż po same brzegi i daję go naprawdę dużo.
Co do dodatków, to tutaj dużo zależy od Twoich upodobań. U nas na pizzy pojawiły się plasterki pikantnej pepperoni, karmelizowana cebulka, pomidorki koktajlowe i koniecznie mozarella ale ta sucha, w kawałku a nie w zalewie. Na koniec kilka listków świeżej bazylii.
Po upieczeniu brzegi pizzy są przyjemnie chrupiące, ciasto mięciutkie a ser idealnie się ciągnie.
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.