![](/img/containers/pliki/przepisy/pizza-z-patelni-czyli-panpizza/4b6237908c9189723e8875f315f8cff7.jpg/e6abfc3bce37ddae390dd81eebbb3c91.webp)
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Pizza na puszystym cieście wypiekana na patelni czyli prawdziwie amerykańska PanPizza. Nie powiem, trzeba swoje odczekać – bo ciasto nie lubi się spieszyć i potrzebuje kilka godzin na wyrastanie ale pocieszające jest to, że samo rośnie. Najlepiej jest nastawić ciasto wieczór wcześniej i zostawić je na całą noc lub przyszykować je rano.
![](/img/containers/pliki/przepisy/pizza-z-patelni-czyli-panpizza/aac6588c78b0911ff788f17d393aa2c0.jpg/f9291e7b3e7b3f02ea0535dd581b16fd.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pizza-z-patelni-czyli-panpizza/6a12bcd657a7d2ac2c51257760f9f30c.jpg/3bfc4a14c372d961af109f62aeac544d.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pizza-z-patelni-czyli-panpizza/e67ac5dcf7a903f6a9d5ac8110e85056.jpg/86fdd71721615b2c88eee42ca242ad06.webp)
![](/img/containers/pliki/przepisy/pizza-z-patelni-czyli-panpizza/c56fb729bd418de4f18fc32f6a655f0a.jpg/e17d2c51d8d149f293fbb3b1896a00f8.webp)
Sos pomidorowy jest tutaj jednym z ważniejszych składników i nieskromnie powiem, że jest to genialny sos. Nigdy wcześniej nie wyszedł tak dobry i aromatyczny. Sos rozprowadzam aż po same brzegi i daję go naprawdę dużo.
Co do dodatków, to tutaj dużo zależy od Twoich upodobań. U nas na pizzy pojawiły się plasterki pikantnej pepperoni, karmelizowana cebulka, pomidorki koktajlowe i koniecznie mozarella ale ta sucha, w kawałku a nie w zalewie. Na koniec kilka listków świeżej bazylii.
Po upieczeniu brzegi pizzy są przyjemnie chrupiące, ciasto mięciutkie a ser idealnie się ciągnie.
Składniki
Przygotowanie
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.