
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Rozbef po angielsku, czyli stek marynujący się 24 godziny. Wspomniałam już, że lubię wołowinę? Z nią jest tak, że ona "sama się robi". Albo szybko, albo wolno, ale jeżeli odpowiednio się ją potraktuje, to zawsze wychodzi boska.

Składniki
Przygotowanie
Chcąc aby rozbef był miękki i kruchy, trezba go lekko zbić, wysmarować oliwą, obłożyć rozmaritemi surowemi jarzynami, pokrajanemi w plasterki, cebulą i korzeniem i tak pozostawić na lodzie lub w chłodnem miejscu na dwa dni lub przynajmniej na jeden dzień. Potem wyjąwszy z marynaty posolić i ułożyć na brytwannie, podłożyć masła i obrumienić na gorącej blasze; gdy rozbef obrumieniony włożyć włoszczyznę, z którą był marynowany i wstawić do ostrego pieca na 10-15 minut, aby się za bardzo nie wypiekł. Podać rosołem lub wodą, wygotować smak, który przecedzić i użyć do podlania mięsa.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.