Typ dania
Rodzaj kuchni
Przepis z kolekcji
Składniki
Reklama
Spieszy Ci się? Możesz pominąć wstęp!
Przepis na skrzydełka z 617 letnią tradycją! Właśnie takimi skrzydełkami: słodko-ostrymi zajadał się W. Jagiełło! Kto by pomyślał, że już w średniowieczu skrzydełka podbijały podniebienia smakoszy <3 Te skrzydełka są boskie...
Hotłingsy W.Jagiełły
Porcji
Składniki
Uwaga! Ilość składników dla tej liczby porcji została wyliczona automatycznie.
Reklama
Przygotowanie
Treść oryginalna przepisu z 1399 roku
Aby hotłingsy udane zrobić wpierw dobrą kurycę upoluj. Ujmij skrzydła kurczęcia, weźmij dobry miód złocisty, ostre chilli, sosu balsamico, sól i maceruj dokładnie skrzydła coby przesiąkły dobrym smakiem i aromatem. Niechaj poleżą w marynacie z półtorej godziny. Napal żarem w piecu dobrze i wstawiaj skrzydła, żeby się upiekły. Pilnuj by się nie poprzypalało bo to delikatnye mięso przecie. Zajadaj ze smakiem i popijaj arakiem!
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Gryszko.com – Bartosz Gryszko podanego przeze mnie adresu e-mail oraz adresu IP oraz korzystanie z plików cookie w celu ułatwienia uwierzytelniania i zamieszczania komentarzy. Oświadczam iż zapoznałem się z polityką prywatności ora regulaminem.